Piiiitkästä aikaan eksyin blogiin Cool

Meillä on sattunut ja tapahtunut paljoooon viime päityksen. Niin paljon, että omistaja on mennyt aivan sekaisin ja se vaan pahenee koko ajan Silmänisku

Ollaan harjoiteltu ahkeraan tokoa ja agilitya. Kisoissa ovat käyneet Skidi (agility) ja Turo käväsi toko kokeessa. Hanhi on viettänyt aikansa tokon ja agilityn parissa.

Skidi starttasi monen monituisen vuoden jälkee agilityssa. Harjotukset ovat menneet ihmeen kivasti tai ainahan sitä löytyy hinkattavaa. Skidi ja Hanhi saivat uuden agility ohjaajan löydettyäni mies vahvistuksen perheeseemme (ainakin toistaiseksi on kestänyt meitä aika hyvin). Kuitenkin kisassa ohjasin itse. Ennen rataa vein sinko Skidin lämmittely esteille purkamaan suurimmat höyryt. Ensimmäinen rata tuntu ihan loogiselta ja sellaiselta, ettäitsekkin selviän siitä. Rataa tutustuessa jännitti ihan sairaasti. Startatessa sain kerättyä itseni kasaan ja jännitys oli poissa. Virheet radalta tuli kepeiltä viiminen väli jäi pujottelematta, onnex tätäkään ei oo tapahtunu reeneissä sitten ööö.. pitkään aikaan. Toinen mokoma virhe tuli viimisellä esteellä kun ohjaaja "syöksy" estettä kohti eli kaaduin. Skidi ei tajunnut maasta ohjausta, joten siitä kielto. 

Toista rataa tutustuessani olin ihan varma, että tästähän ei tuu yhtää mitää. Haastetta löyty heti kerralla urakalla. Ajattelin, että matkamme päättyy kahden ensimmäisen esteen jälkee, mutta formula tähti hoisi alku radan hienosti ja kolmella viimisellä esteellä alko tapahtumaan virheitä. Tultiin puomilta suoraan putkee ja neiti käänty juuri ennen putken suuta mua kohti kysymää et mitä mihi? Vaikka mielestäni kerroin et mene putkee. Tämän virheen jälkee ohjaajan pasmat jälleen meni sekaisin ja lopetin ohjaamisen. Fiksua sinänsä Kieli ulkona. Tämän jälkee tippu vielä kaksi rimaa, jebajee!! Skidi sai kyllä radalta hylyn vaikka virheitä 2 ja 1 kielto.

Joka tapauksessa ihan hyvä fiilis jäi. Pelkäsin paljon pahempaa. Nyt pitää saada tuo uusi ohjaaja kuntoon ja ilmottaa pari valjakko kaikkiin keski-pohjanamaan kisoihin. Itse käyn vielä muutaman startin, ehkä...

Hanhi on kehittynyt hyvin agilityssa. Keinu ongelma on ratkottu pois. Kontaktit toimii hyvin. Pujottelu menee ongelmitta, kunhan on kuumentumatta. Luulin taas, että Hanhi on mailman hitain BC agilityssa kun kaikki aika menee keskittymiseen kontakteilla ja kepeillä. Uuden ohjaajan tullessa kehiin alko vauhtia löytymään kummasti. Katson peiliin ja luovun agility ohjauksesta Hanhen osaltakin. Onnex kuitenkin toimin vielä niiden kouluttajana, joten en täysin ole teilattu pois kuvioista.

TOKO puolella pappa on rulettanut eniten. Skidi on käynyt TOKO terapiassa, että neidille on tekemistä ja yhä tekee kaiken täysillä <3 IHQ <3. Hanhen TOKO koe on elokuussa ellen peru sitä eli voittajaan olisi tarkotus mennä tsempaloimaa.

JATKUU monen päivän lenkin jälkee... Cool

Turo kävi kesäkuussa katsatamassa SM kuntoaan Kalajoen TOKO-kokeessa. Herra oli iskussa ja hoisi homman kotii pistein 313 ja sijotus oli 2. Toimin samalla liikkurina. Koe meni niin Turomaisesti että teki normi virheet ja loisti osassa suorituksissaan. Tämän kokeen jälkeen alko meidän alamäki. Yhtäkkiä noutoa ei enää pystyny tekemää tai mitää muutakaan. Monen viikon taistelun jälkee sain koiran kuitenkin tekemään, jotain noin viikkoa ennen SM koetta.

Viki kävi meillä kylässä jälleen ja haimme Kokkolan KV-näyttelystä EH.n hienolla arvostelulla. Tuurin KV.stä haettiin se BC koirille tutuksi tulleen keltaisen. Harjoteltiin ennen Kokkolan näyttelyä Sievin mätsärissä, mikä meni hyvin ilman mitään pelko tilanteita.

Turo oli, myös Kokkolan KV-näyttelyissä mukana. Kävi tekemässä Lohtajan palveluskoiraharrastajien kanssa TOKO näytöksen. Näytös meni ongelmitta hyvä vire koiralla ja ohjaajalla. Näytöksen jälkeen lähdettiinki mökille rentoutumaan.

Seuraava viikko maanantaista- keskiviikkoon menikin taas taistellessa. Mikään liike ei mennyt kuten olisi pitänyt. Tehtiin kenraali reeni tiistaina koe omaisesti Lohtajalla ja Turo napsi nollaa aina joka toisesta liikkeestä. Pienen pieniä epätoivon tunteita. Sitten jeejeteltiin pari päivää ja lähdettiin Tampereelle TOKO SM-kisoihi tai itseasiassa Kangasalalle.

Matkaan lähdettiin perjantaina Epiksen ja Acin kanssa. Tytöt jäivät kotiin.

Tampereelle mentiin Scandic hotelliin rautatieasemaa vastapäätä. Turo oli aavistuksen ihmeissään ihmis- ja automäärästä Tampereella. Lisäksi herra pääsi hissiin ja elämänsä ensimmäisen kerran hotellihuoneeseen. Hotelliin pääsi pyörivästä lasiovista. Lisäksi hotellihuoneen ikkuna oli koko huoneen kokoinen ja Turolla ehkä parhaat näkymät koskaan mistä sai katsella liikennettä.

Viimeksi Tampereella käydessämme Turon kanssa taistelimme pentuna paimennetaanko autoja, junia, ihmisiä yms.. Nyt tämä oli silkkaa lomaa käydä ulkoilemassa verrattuna pentuaikoihin.

Me tähdättiin ajoissa Tampereelle, että saadaan nukkua kunnon yöunet ennen koetta. Kaikii kolmetuntia pystyin nukkumaan ennen kun Kannus oli mennyt sekaisin. Niillä unilla lähdettiin Kangasalalle. Epis toisin ehti nukkumaan vain kakstuntia.

Paikanpäällä löydettiin joukkue kaverit. Oltiin koepaikalla ennen yhdeksää ja noin 12 aikaan päästiin kehään muistaakseni. Turo tuttuun ja turvalliseen tapaansa päästi ylituomarille murinat, joka mietti pitkään pääseekö herra kehään. Onneks tämä on niiin tuttua. Pitkän tervehtimisen jälkeen tuomari totesi, ettei alku pörräys ollut paha aikeista ja päästiin ottamaan paikallamakuut.

Istuminen 10, Paikallamakuu 8,5 (oli haistellut ja ei jaksanut nousta ylös ilman puolenminuutin viivettä... siellä oli kuuma). Kehä 2 seuraaminen 7,5? (sain vetää perässä.. Turo oli ihan unessa). Kehä 3 luoksetulo 7 (ohjaaja ei sanonut miten koiran pysäyttää ja pysähdykset oli mitä oli..) Ruutu 10. Kehä 4 Idiootti en muista pisteitä (löysä ja tuttu lisäapu istumiseen) Tunnari 7 vai 7,5 (meni kapuloille ja otti oman, minkä vei liikkeenohjaajalle). Kehä 5 ohjattunouto 9 (se teki sen jeeeeeee Nauru). Kehä 6 kaukokäskyt 7? (meni seisokäskyllä istumaan muuten teki) Metalli hyppy 7,5 (teki sen hienosti.. en tie mistä meni pisteet).

Loppupisteet 260,5 sijotus 21/99 koirasta (ellei moni ollu perunut). SM finaaliin pääsee 20 parasta, joten pienestä se jäi kiinni.

Täten Turo jäi TOKO eläkkeelle. Taistelumme on tämän lajin osalta tehty. Turo jatkaa PK-puolella niin kauan kun jaksaa.

Ensi vuonna Skidi menee TOKO SM-kisoihin näillä näkymin ja Hanhi sitten vuonna 2011. Kovat on suunnitelmat Päättämätön.

2153601.jpg

Ei muuta kun reenaamaa....