Tummu-Tyyne pakkasessa!!!

Aikaa on kulunut ruhtinaallisesti viime päivityksestä. Porissa tuli oltuu töissä kukkakaupassa ja olen iloinen, kun pääsin jälleen kouluttamaan koiria. Mitään vikaa työssä ei ollut, mutta ei mun juttu ainakaan vielä ennen kriisi ikää ;o)
Skidi oli Kannuksessa joulun vietossa ja T-koirat viettivät joulun ajan siskoni miehen ja lasten sekä Leevin kanssa. Hauskaa oli ollut päivät, koska Tuimalla oli taju poissa kymmenaikaa illalla. Turokin on kuulemma rauhottunut 100% nuoruusvuosistaan.... Virtaa kyllä löytyy vieläkin se 200%, ettei mitään hätää!!


Pappa




Leevi ja


Trikit jouluaattolenkillä!

Koirat olivat olleet omistajaansa kiltempiä ja saivat paljon paketteja. Turolla oli kova työ pitää kaikki nelijalkaiset kuusenluota pois, koska yhdessä paketissa oli herran luu. Vanhemman oikeudella ja Turon luonteella se sallittakoon. Nuoriso pysy mielellään omissa bileissään. Siskon kinkku-täti nimitys vahvistui jälleen 7-vuoden jälkeen. Turon ensimmäisenä jouluna eli se seitsämän vuotta sitten sisko antoi kinkkupalasen ja se on ollut rakkautta siitä lähtien ainakin tuutsin osalta...


Tuittu, Niko & Santeri... Leevi eli Leva ei halunnut pysyä kuvassa...

Kotiuduttiin ja ollaan vain "lomailtu" tai reenien osalta! Ennen uutta vuotta kävin ihmettelemässä Hillerin hullua treeni-intoa ja ihan vahingossa hain Tuimiksen treenaamaan ja siitä se sitten lähti... Motivaatio kasvoi kummasti, kun huomasi ettei koira osaa mitään :o(
Seuraavana päivänä uusi yritys ja hyvin oli palautunut mieleen. Ohjaaja oli iloinen, kuin myös koira. Illalla treenattiin vielä pellolla esineruutua kaikkien kanssa yhä hyvällä menestyksellä.
Uuden Vuoden vaihtuessa tai sen jälkeen sain armottoman flunssan. Ihmettelin treenatessa toppavaatteet ja pipopäässä agilitya juostessa kun on kumma olo ja aina vaan kylmä lämpimässä hallissa. Onneksi se ei menoa haittaa. Tunnin treenit ja kuuden tunnin päikkärit niin homma toimii.


Hilma, Kira, Tuimis, Turo ja Skidi o viettänyt yhteis"lenkkejä"!

Turo on treenannut tottista eli istumista sekä seuraamista. Kaukokäskyjä pallolla ja esineruutua. Käytiin alkuviikosta treenaamassa Pipan ja Hillerin kanssa tokoa. Turo oli myös mukana piiiiiiiitkästä aikaa. Otettiin ruutua ja liikkeestä istumista sekä tuota seuraamista. Istuminen ei toimi vieläkään... kyykky avulla?? Ruudun merkillä käsken koiran pysähtyy liian aikaisin, mutta ruutuun Turo osaa mennä ;o) Tämän T.n hyvin korjatun seuraamisen myötä olen saanut sen poikittamaan..hahahahahahaaaaaa!! Ei paina muuta kun alussa ja sitten poikittaa. On se vaan niin hyvä, käydä joskus ihmisten ilmoilla. Pappa oli iloinen ja mielissään harjoituksesta. Keskiviikkona käytiin lenkillä, jonka jälkeen herra alkoi ontumaan takapäätään taas lepoon :o(

Skidi on vaan liidellyt agilityssä ja tehnyt esineruutua. Ollut mallikoirana kurssilla ja eilen pääsi mukaa Lohtajan treeneihin. Meillä tuskin on ollut mitään ajatusta sen enempää harjoituksissa yhä vaan yritetään pitää rimat ylhäällä. Hillerin ja Niinan kanssa tehtiin vähän radan tynkää, joku päivä mutta muuten ollaan otettu vaan muutamia esteitä keralla. Huomenna tuleekin Jenni kouluttamaan meitä ;o) Ihanaa! Tätä ollaankin odotettu. Toivottavasti ollaan kunnolla!!! Skidi ainakin on aivan sekasi :o)


Tuimis 1v synttäri kakku... ekat koira synttärit tuli juhlittuu, näitten lautasten kera!


Saanen esitellä uusi perheenjäsenemme eli (karva) norsu on Tuimiksen 1v lahja kummitäti Hilleriltä. En ole milloinkaan nähnyt neitosen puolustavan mitään tai omivan tavaraa, mutta norsuun kukaan  koira ei saa koskea :o) Norsu on vinkulelu, jota painaessa sen kärsä ja häntä (vai mikä norsulla o) suoristuu, muuten on kivasti rullalla :D....


Tuima-Tyyne on täyttänyt 1-Vuotta joulupäivänä! Iso tyttö siis, mutta niin pentumainen... Tuimis vietti elämänsä ensimmäisen joulun ja avasi paketteja itse vaikka hieman epäilin. Joulupäivänä sai avata uudestaan paketin ja se meni jo taidolla. Tuimista on jälleen treenattu eniten. Nouto, kaukokäskyt, seuraaminen, luoksetulon pysäytys, eteen istumiset, sivulletulo ja maahanmeno ovat olleet hionnan alla yhä. Palatakseni Pipan ja Hillerin reeni päivään saimme tuimikselle, myös palautetta tai ohjaajalle. Pakenen koiraa seuraamisessa, hä? Juu ihan kauheesti. Musta on tuntunut et se tulee mua kohti ja olen sitten vaan väistänyt koiraa. Huokaus! Aloin kävelemään viivaa pitkin ja kappas koira ei silti painanut minua. Lisäksi manipuloin täykäännöksen, missä koira joutuu väistämään minu... kääk ja kaiken tämän lisäksi teen vasemmalle käännöksessä niin isot avut et kaveri joutuu taas väistää. Tehdessäni nämä kaikki ilman apua ei ongelmaa :o) Siis Tuimis osaa!!! Ohjaaja ei, mut sehän on todettu jo monesti. Kaukokäskyt ottaa takapakin eli alku bilettelyä ja palkkaus pallolla, jollei ilmaannu tuijotusta. Luoksetulopysäytykset lelulla ihan hirveet, mutta namilla hyvät! Tolpankierrolla otettiin tätä. Sivulletulossa takamus ei käänny ei... käyttää kuitenkin muuten takamustaan. Pipa ehdotti lelupalkkaa heti vasemmasta kädestä ja se meni neitillä yli sinä päivänä mutta muina päivinä olen ihastellut muutamaa tosi hyvää sivulletuloa :o) Kunnes, joku niitä katsoo ja kauhistelee.. Mun näkökulmasta kaikki näyttää niin hyvältä...
Maahanmenoihin sain kaksi vinkkiä. Heittää lelun kauemmas meistä, bilettää ja käsky maahan sitten heti vapautus lelulle. Tuimis ei aivan vielä käsitä tätä muuten kun menemällä yhtenäisesti ja hitaasti maahan. Toinen kyykyssä leikkien maassa ja lelu piiloo, käsky! Toimii, kunhan itse tajuan sen lelun laittaa selän taakse piiloon. Näitä olemma treenanneet päivittäin. Lisäksi noutoa, mikä on ihan... jees... leikkii välillä kapulalla ja mun hermoilla! Mikäli hallissa on joku muu kuin me niin palautukset on vinoja. Mikäli olemme kahden tuo kapulan suoraan... Just! No ihan pienellä hieno säädöillä eli alku harjoitteilla ollaan korjattu asiaa. Oltiin eilen pitkästä aikaa Lohtajan treeneissä ja saatiin häiriö treenia sekä varmaan aiheutetaan sitä vielä enemmän tahattomasti, sori! Tuimis on niin herkkä... ärsyttävän herkkä... Otettiin loppuun ruutua ja vieressä otettiin agilitya. Toisen koiralle huudettaessa täällä meirän tuimiksin päätti kääntyy ja juosta mua kohti. Toinen sama homma ja jossain kohtaan toinen koira tuli tuimista kohti mikä tietty on ihan hirveetä pikkuneidin mielestä...DÄÄM! Hyvää treeniä ja lisää häiriötä pitäis saada.

Tuimiksen isojen tyttöjen agilityliito reenitkin on alkanut. Liitopa hyvinkin! Meni kolme päivää ennen kuin neiti sisälsi ajatuksen että hyppy (korkeus 55) mennään yli eikä ali. Toisena päivänä hyppäs yli yhden vahingossa ja kolmantena meni monesti yli :o) Hillu-kaveri näytti heti kuinka se tehdään ja luulinkin jo, että agility vapaa-ajan harrastuksena jää siihen. Tuimalla on laajat kaaret esteen jälkeen.. saattaa mennä puolikin kenttää ihan vaan juostessa. Juu olen ottanut estettä kerrallaan ja palkanut, jokasen jälkeen ja sitte muutama este ja taas sama homma. Mikäli ohjaaja malttaa niin hyvin menee. Kepitkin ollaan unohdettu opiskella, mutta kuusi menee jo hyvin. Mikäli neiti jaksaa keskittyä tekemiseensä, eikä ohjaajan kömpelyyteen.

Muut ajat ollaan puuhasteltu kaikkea kivaa ja vähemmän kivaa!

Maanantaina meillä kaikilla oli erilainen päivä, koska lehtitoimittaja ja kuvaaja tuli tekemään meistä jutun. Jutun lisäksi kuvattiin vielä kymmenen erillistä kuvaa kirjoittamiini lehti juttuihin, mihin Hilleri ja Fläkkändekkerit tulivat apuun, KIITOS teille. Turo ja Minä saatiin taas palautetta kuvassa käyttäytymisestämme :o). Tytöt ilmeisesti loisti Hilleri mukaan lukien. Kahden tunnin kuvausten jälkeen pitikin nukkua 6h putkeen... on tuo mallina olo niin rankkaa ;o) Lauantain lehdestä saadaanki lukee, mitä tuli luvattua/valehdeltua ;o)

Olishan sitä päivitettävää, mut kuka tätäkään jaksaa lukea....


Bc:t kävi viettämässä hauskaa talvipäivää!

Ai niin ne tavotteet:
Turo JK3 (& TOKO SM-kisat??????)
Skidi AGI-kisoihin siis tosi moneen
Tuima-Tyyne Vaasan KV-näyttely huhtikuussa hehe hehehe ;o)
Helmikkuussa AVO, Keväällä BH, Syksyllä Voi- startti...