Vietimme viime viikonlopun Skidin kanssa Eyewitness pentutapaamisessa. Turo ja Tuimis jäivät Epikselle hoitoon, joka tarvitsee varmasti vuoden tauon seuraavaan kertaan ;o). Heidi auttoi rankassa urakassa. On se vaan helppoa kun on yksi koira, jota treenaa monta päivää. Lauantaina aloitimme treenit agilityn merkeissä kouluttajana Jenni Leino. Ohjaajalla oli niin kovat paineet ettei kyennyt itse ohjaamaan koiraa vaan Jenni Skidin kasvattaja treenasi "agility hullua".  Skidin tuijottaminen aiheuttaa rimojen pudottamisen vaikka olikin huippu ohjaaja ja siihen pitänee nyt keskittyä. Iltapäivällä siirryimme TOKOilemaan Päivi Heinon oppiin. Otimme seuraamista, ruutua, luoksetuloa ja lopux paikallamakuuta. Näppärä neiti "loisti" osaamisellaan ja jopa kilju omaa vuoroaan odotellessa.. hmm! Agility ja yksin oleminen tekee Skidille ihmeitä. Luoksetulo pysähdykset oli riittäviä mutta pystyy niissä paljon parempaan. Muut oli neitosen parhaimmasta päästä. Keskustelimme kouluttajan kanssa neidin mielen ailahduksista ja kouluttaja totesi ettei niillä ole mitään merkitystä koulutuksellisesti eli ikävä luonteen piirre neitosessa, joka laitetaan juoksun piikkiin ;o) (aina), mikä ei ole vieläkään alkanut.

Sunnuntaina jatkoimme agility treenejä kauheen vaikeilla radan pätkillä ja tällä kertaa asennoiduin ohjaamaan ihan itse (päätin että joskus se on alotettava)! Teimme rataa osissa 4-5 esteen juttuja. Me Skidin kanssa tehtiin pari estettä kerralla, koska piti nostaa rimoja ylös.. sekä ohjaajalla meni pasmat sevo kun onnistuimme jossain eikä rimat tippunut että mites nyt pitikään jatkaa. Jennin mukaan kun saadaan pikku palikat hiottua kohdilleen niin olemme valmiita sinne kisa kentille. Hallinta, käännökset ja monen monta erilaista käskyä on hyvin hallinnassa eli ei paha. Treenin jälkeen oli huippu olotila ja päätin ettei se agility nyt olekkaan niin kamala laji ;o). Kyselin jo päästäänkö Ylivieskaan treenaamaan valvovien silmien alle, toivotaan että päästään. Hyvien vinkkien ja loistavan treenin jälkeen tiedämme nyt kuinka poistamme tuijotus ongelmaa. Valitettavasti jouduimme lähtemään agility treenien jälkeen pois ihunasta tapaamisesta.

Käväisimme vielä kotipuolessa eli Porissa pitkästä aikaa, joka oli aivan huippua vaikka ilonaihetta sielläkään ei ollut. Kiitos siitä kuuluu sponsorille ja koiranhoitajille saitte minut sekä monta Porilaista iloseksi. Skidi sai nauttien leikkiä Nikon (8v) kanssa urakalla. Maanantai aamuna miss Skidi saattoi pyörälenkillä Nikon kouluun, jossa olikin paljon rapsuttajia ja ihailijoita! Neitosen unelma paikka.

Porista Kannukseen matka ei taittunutkaan ilman ongelmia niinkuin ei mikään nykyään.  Onneksi on olemassa kaksi pelastavaa ENKELIÄ, jotka jaksoivat tulla auttamaan meidät kotiin. Kiitos Emilia & Jouko!
Tänään sainkin taas pyytää apua volvon korjauksessa... NOLO!

Tuimis on treenaillut lähinnä edelleen seuraamista ja ollut kursseilla mukana. Turo treenaa BH-kaavaa, jota pääsee tekemään torstain epävirallisessa kokeessa! Emmekö tosiaan olla tehty muuta... lenkkeilty! Siis treenaamaan..

 1837822.jpg
Skidi, Niko & Santeri