Hieman omistaja on ollut laiskanpuoleinen päivityksissä. Taitaa tuo face viedä tämänkin ajan Viaton...

1240257941_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olemme harrastaneet vähän kaikenlaista. Skidi agilitya, tokoa ja koripalloa. Tuima-Tyyne agilitya, tokoa, BH kaavion liikeitä ja koripalloilua sekä pyöräilyä & mätsärissä kävi pyörähtämässä. Turo tokoa, hakua, koripalloilua ja omistajan hermoja raastanut tyttösten juoksuajan.

Valkoinenpaimenkoira Viki kävi "lomailemassa" meillä viime viikon. Viki kävi mätsärissä ja näyttelytreeneissä. Tokoa ja pyöräilyä harjoiteltiin ahkeraan.

Tuiman ja Vikin askelluksen korjaus on ollut päätavoitteena. Mätsärissä menikin molempien juoksu osuudet hienosti pitkällä askeleella. Vikin kanssa kävimme Sievin järjestämässä mätsärissä hakemassa BIS 3 palkinnon. Viime maanantain mätsärissä 74.stä isosta aikuisesta Viki tippu kuudentena pois kehästä ja nauhan väri oli punainen. Arvostelevana tuomarina oli virallinen näyttely tuomari. Lilli, Niina, Kira, Hilma, Heidi, Tuima ja minä matkustettiin tilaihmeellä Oulaisiin asti ja hyvin mahduttiin.

Skidi on pitänyt tosiiii pitkän agility tauon juoksun takia. Hirvitti ihan mennä ensimmäinen rata sen jälkeen. Rata oli mölliluokan tasoa. Koira toimi kuin unelma, kuunteli koko ajan, ei tiputtanut rimoja... Olin aivan SUPER iloinen, kun pieni formula meni täysiä, mutta ajatuksen kanssa.. Parit treenit ollaan sen jälkeen otettu ja ne on mennyt, myös hyvin. Aivan liian vähän ollaan harjoiteltu ajateltuna sitä meidän ensimmäistä starttia. Aika meinaa loppua, koska on niiiiiin paljon reenattavaa... (seliseli..) TOKOssa ollaan vaan ylläpidetty muistissa erikoisvoittajaluokan liikkeitä. Hakumetsässä Skidi kävi "hieman" possuilemassa maalimiehille. Haukku ensimmäiselle maalimiehelle varmaan kymmenisen kertaa ja varasti lelun... hmm.. Toiselle haukku ja yritti taas varastaa lelua. Kyllä Skidi tietää milloin palkan pitää tulla. Menin itse lopuksi maalimieheksi ja ei yrittänytkään possuilla. Treeni kaverimme oli ihmeissään pienen neitosen käyttäytymisestä, koska on yleensä sädekehä päänpäällä Viaton nyt se muuttu sarviksi eli näytti todellisen luonteensa. Onnex se on neidille vain hauska harrastus.

Tuima on käynyt, myös harrastamassa agilityä. Ylikierroksille meinaa välillä neiti päästä ja silloin ei pysty muuta kuin juoksee. Tiukassa käskytyksessä pysyy aisoissa ja menee hienosti, jotain pieniä radan pätkiä. Osallistuttiin ennen juoksua mölliagilitykisoihin, josta saimme hylyn. Vauhtia on paljon, mutta rimat pysyy ja kuuntelee hyvin. Tokossa ei mitään erityistä mainitsemisen arvoista kehitystä. Kaikki on niin kesken. Ihan perusjututkin eli töitä riittää. Liikkeestä istumista ollaan hinkattu urakalla ja se on nopea, ainakin minun näkökulmasta katsottuna. Henkilöryhmää ollaan alettu ottamaan ja ei ole painistunut ihmisistä. Koira toimii ulkona hyvin ja hallissa ei sinne päinkään. Käytiin harjoittelemassa, myös maneesissa missä ihq hevosen hajut yms. Maneesiin mennessä piti pelätä kaikkia esteitä ja hajua, mutta heti ensijännityksen jälkeen toimi kuin unelma. Juoksu ei jättänyt jälkeensä mitään vaivaa Hymy. Oulaisten mätsärissä haki sinisen nauhan ja lensi melkeen heti pois kehästä. Ihmeellistä vaikka onkin niiiiiiiiin kaunis Kieli ulkona. Lauantaina on totuuden paikka eli menemme Vaasan KV näyttelyyn hakemaan sitä ROPpia.. vai mikä se oli... Vapaa kasvatuksen saanut luonnonlapsen mielestä näyttely treenit on "eläinrääkkäystä". Pitää olla kytkettynä hirttosilmukassa. Etujalat vinossa ja kaula puuttuu neidin seisoessa. Onhan tässä vielä aikaa harjoitella kauniina olemista. Toivottavasti tämä yksi näyttely riittää. Eilen Tuimakin pääsi hakumetsään ja otti rulla ilmasua pelkästään. Rulla haettiin täysiä ja palautti sen hienosti. Onnex oli nännäri mukana ja "vieraiden" kanssa leikkiminen oli kivaa. Eka kerta ja homma heti "hallussa"...

Turo on tehnyt TOKOa ja huutanut naisten perää. Meidän suhde aina  hieman kärsii näinä aikoina. Molemmat käy hiilenä. Onnex ne on taas ohi. Turo kävi, myös maneesissa harjottelemassa. Paineistu paikasta sopivassa määrin ja suoritti kaikki liikkeet täysiä ja erinomaisesti. Muuten tekee tasasta työtä pappamaiseen malliin. Hakumetsässä tehtiin ensin näkölähtö pitkän tauon jälkeen. Käyttäytyi hyvin maalimiehellä ja ilmasi Turomaiseen tyyliin kauniilla äänellään. Toinen maalimies oli valmiina piilossa pressu/verkon alla se meni hyvin. Kolmas maalimies oli umpipiilossa ja siellä oli hirmu epävarman oloinen. Menin itse tälle viimeiselle piilolle ja lopetti haukkumisen vähänväliä. Saatiin kuitenkin maalimies ylös ja tehtiin näkälähtö umpipiiloon. Käänsin koiran ja lähetin piilolle. Kappas ei enää mitää ongelmaa. Harjoittelemme siis umpipiiloja ja minun lyllerrystä piilolle asti. Turo starttasi tänään SM TOKO joukkueen harjoitukset. Tehtiin paikalla istuminen (muut otti maahanmenon ja menihän T muiden käskystä maahan..argh..), Luoksetulo (löysähkö ja minun kolme sormea taas heilahti...), Ohjattu (jäi tuijottamaan liikkuria, jouduin mainitsemaan haloo että sain kontaktin, meni merkille mutta kiersi kaukaa ja kapulan haku oli melko suora..argh..), Ruutu (meni merkille erinomaisesti ja ruutuun, kuunteli käskyt ja seuras erittäin hyvin loppuun asti.. jee...). Nyt tosissaan aletaan vetämään pieniä reeni pätkiä monta kertaa päivässä tai en kehtaa lähtee niihin SM kisoihi.

Jopas tuli taas kirjotettua sekavia... jatketaan aktiivisemmin päivitystä!

1240257872_img-d41d8cd98f00b204e9800998e