'

Kuva Riina Romppanen

Jopas on vierähtänyt viime päivityksestä aikaa. Ollaan viime päivityksestä vietetty Koirakeskuksen 3-vuotis synttärit. Mihin Skidi pääsi osallistumaan. Päivä oli rankka, mutta mukava koska rakkaat ystävät auttoivat jälleen Marin pulasta. ISO kiitos kaikille ja Artolle extra kiitos, kun jaksoit tulla tänne asti auttamaan töissä. Skidi pyörähti lapsi&koira kehässä Venlan kanssa. Pari ei koskaan ollut harjoitellut, mutta se meni loistavasti. Venlan handleri ura on nyt sitten korkattu :o) Skidi kävi, myös tekemässä agility mölleihin ja kisaajille ihanne ajan. Mölli rata ei ihan mennyt putkeen esim. kehän reunalla oli jo valmiina kepit ja piti mennä pussiin niin S valitsi kepit. Sitten meillä on yhä se putkeen irtaantumis ongelma... käsittämätöntä! Kisaajien rata meni ainakin näin pitkän tauon jälkeen muisteltuna loistavasti ensimmäinen rata. Olin todella iloinen toki rata oli itseni suunnittelema, koska olin tuomarina ja sielläpä hyvinkin oli asioita, joita olemme nyt ahkeraan reenanneet. Putkella taisi tulla ainut pyörähdys taas, koska S ei voi sinne mennä. Dämet! Ahneella on P loppu ja tehtiin rata uudestaan niin tulihan sieltä yksi rima alas. Noh, mutta toivoa on tällä hetkellä :o)

Handleri Venla ja Skidi

Synttäreistä kunnialla selvittyämme parin päivän levon jälkeen saatiin jälleen harjoitukset käyntiin. Tarkkaan en osaa sanoa, mitä kaikkea olemme tehneet. Tuimis avoimenluokan liikkeitä, skidi agilitya ja Turo evllää.

Ennen 3-vuotis synttäreitä käytiin Lohtajan pahojen harjoituksissa ja sain kutsun aiemmin tulla kokoukseen hakemaan palkinnon. Palkintoa ei kerrottu, joten ihan piti jännittää :o)

Tehtiin ennen kokousta kovat reenit tuntiin kaikki koirat läpi. Tuli varmaan uusi ennätys...

Kokouksessa ensin jaettiin hopeisia harrastuspinssejä ja minä sain sellaisen. Sitten palkittiin vuoden näyttelykoira, toko koira ja yllätys meirän agility tykki S vei sen pokaalin. Ykköstuloksiahan neidillä on vain ne kolme TVA titteleihin. Turo jäi toiseksi, koska herrasella oli vain ykköstuloksia kaksi 08 vuodelta. Kauhee taso ei siis ollut. Lisäksi he antoivat valioille pokaalit eli Turo ja Skidi saivat molemmat omansa. Hanhi oli kokouksessa mukana ja ei saanut mitään. Käsittämätöntä!!! ;o) Onneksi Käpsy oli paikanpäällä ja antoi neitokaiselle kaksi nännäriä, joista onkin tullut parhaat palkat. JEES löytyhän se vihdoin jostain. Tuimis vielä kerran kiittää ja niiaa..

Lohtajan palveluskoiraharrastajat Ry Vuoden TOKO koira Eyewitness Pot Of Gold 2008

+ TVA pokaali

Turon murjotus ja sen TVA pokaali

Hanhi ja sen nännäri :o)

Käytiin viikko sitten pyörähtämässä DOGness hallilla agility harjotuksissa Suvin ja Susannan kanssa. Sain extempporen ettei me olla harjoiteltu S kansaa ollenkaa vinosti tulevien hyppyjen jälkeen kontaktille menoa. Koska neiti päräyttää helposti hypyn ali koska kontakteilla on niin kivaa. Niinpä siinä sitten kävi ja saatiin jälleen keskustelu aikaiseksi. Muutaman keskustelu hetken jälkeen asia jälleen onnistui. Pitääpä muistaa reenata näitä kaikilla kontakti esteillä. T & T-T koirat kävi päivällä reenamassa omaa lajiaan, mutta ei kommentoitavaa.

Viime sunnuntai aamuna starttasimme volvon kohti Leppäkorpea koko perheen voimin. Lähdettiin moikkaamaan Riinaa ja viittä karvaista ystävää sekä kävin työhaastattelussa ihan turhaan. Matka mennessä meni eksymistä ja Turon räjähdystä lukuunottamatta todella hyvin. Päämääräämme päästyämme lähdettiin lenkille ja Riina the rotta kuvasi kolmea kaunista porsasta :o) Kiitos ihanista kuvista. Voisit, joskus tulla ottamaan reeni kuviakin tänne Kannukseen.

Ilta vietettiin rauhallisesti mesettäen, saunoen ja tietenkin facessa... Aamulla lähdettiin Saloon, sieltä Kirkkonummelle katsomaan toivottavasti tulevan koirani emoa eli Ebbaa.

Ebba on kovin suloinen, avoin, ahne ja viimisillään eli pennut syntyy ensiviikolla :o). Mikäli syntyy kolme meille riittää varmasti yksi. Mikäli tulee vain narttu ja uros emme saa mitään. Mikäli tulee kaksi narttua on meille biskuinen luvassa. Kauheen jännittävää ja raskasta tämä odotus aika ;o). Ebba oli jo hyvin rauhallinen, koska maha hieman hidasti menoa. Mutta vain hieman!!

1,5 viikkoa synnytykseen...

Kirkkonummelta lähdettiinkin, sitten Leppäkorpeen ja sieltä Kannukseen. Koirat istuivat käytännässä siis kaksi vuorokautta autossa. Tulomatka ei mennyt häävisti, koska volvo hajos... ylläri! Koskaan mikään milloinkaan meillä ei voi mennä kaikki putkeen. Kiitos vaan kaikille hereillä pitäjille ja auttaneille!!!

Päästiin kotiin ja meille jäi vuorokausi treeni aikaa keskiviikon TOKO kokeeseen. Hanhi ja pappa oli ilmoitettu. Muuten ihan hyvä, mutta tuimiksen nouto oli ihan päin mäntyä ja Turon tunnari päin korpea. Tuimis haki kapulan ja toi, mutta juuri kohdalla irrotti heti kapulan, yritti tuoda sivulle jne...

Pappa taas arpo et kato kapula mäpä otan tämän ekan jne. Noh... harjoiteltiin ja illalla kurssien jälkeen tuimis otti vielä liikurointi harjoituksen, koska viimeksi Epiksen liikkuroidessa meni käskystä aina maahan tai jotain muuta kivaa.... Turo kävi alkuillasta harjottelemassa. Otettiin puolenvuoden tauon jälkeen paikalla istumisen ja paikallamakuun. Harjoitus meni tunnaria lukuunottamatta hyvin. Tuimis teki, myös paikallamakuun ja muita liikkeitä häiriössä niin hyvin, että vein autoon odottamaan iltaa. Paikallamakuu toisin meni hyvin ja rauhallisesti. Makuu asentokin säilyi koko harjoituksen ajan, eikä juuri rauhoitellut. Illalla Heidin liikkurointi ei neitiä haitannut. Heidi, myös pelasti meidän nouto ongelman. Tuijotin hanhea todella painostavasti kapulaa tuodessaan, sitten katse ylös ja ongelma poistui.

Keskiviikkona harjoiteltiin aamulla Turon kanssa ruutu, ohjattu ja tunnari. Ne meni ihan putkeen ja harmitus oli valtava, koska ajattelin ettei ne onnistu enää illan kokeessa. Hanhi teki kotipihalla noudon ja kaukokäskyt ennen koetta, nekin meni hyvin.

Sitten kokeeseen, mikä jännitti taas ihan älyttömästi.

Solvallarens Becca alias Tuima-Tyyne the Hanhi suoritus:

Paikallamakuu 8,5 (oli haistellut kolmesti ja mennyt lonkalle)

Seuraaminen 9 (edisti :o)...)

Liikkeestä maahanmeno 9,5 (maahanmeno olis saanu olla nopeempi)

Luoksetulo 9 (pysähdys olis voinu olla näpsäkämpi vauhtiin jne.. verraten. Yllätykseksi tuimis tuli eteen vaikka harjotuksissa aina tullut suoraan sivulle..hmm..)

Liikkeestä seisominen 8 (oli ihan oikein kävellyt vielä perään)

Nouto 10

Kauko-ohjaus 9 (lisäkäsky yhteen isumiseen)

Hyppy 10

Kokonaisvaikutus 9,5 (poissa oleva..)

Siis wou... en olis ikinä uskonut sen tekevän kokeessa näin hyvin. Oli ensimmäinen suorittaja ja väkeä hallissa oli silloin vielä eniten. Reagoi johonkin, mut oikeesti olen tyytyväinen vaikkei mennytkään ihan putkeen.

 

Avoimenluokan ruokakuppi tuli pisteillä 182 1-tulos sij. 1/7.

Turo the pappa olikin sitten seuraavaksi vuorossa. Turo oli iloinen pelkästään halliin päästessään ja kehään. Palkkaa ei tarvinnut tekeminen oli IN... Jee, montako vuotta tähän meni??? Oli meillä nakkia/lihapullaa ja nännäri, mistä T ei jaksa oikeen innostua.

Turon suoritus

Paikalla istumien 10

Paikalla makuu 9,5 (lonkallaan oli ja....)

Seuraaminen 8 (aivan järkyttävää)

Idiootti 9 (?)

Luoksetulo 9 (valu maahanmenossa ja ?... se on niin hidas Turoksi)

Ruutu 10 (ohjaajalla korjattavaa)

Ohjattu 10

Metallihyppy 8 (mennessä koski hyppyyn)

Tunnari 9,5 (WOU :o) ;o) :o).. en muista edes mitä se teki olin vain hirmu onnellinen )

Kauko-ohjaus 7,5 (lisäkäsky ja pakittamista....)

Turon ennätys pisteet... ei me tähän vielä lopeteta :o) Vasta, kun 300 menee rikki eli T ei aijo eläkkeelle vielä moneen vuoteen.

EVL 1-tulos 288, 5p sijotus 1/2.

Hilleri ja Kira starttasivat, myös vihdoin erikoisvoittaluokassa kisaamisen saaden hienon kakkostuloksen. Tää oli sitten ihan sovittu juttu et me voitetaan ;o) ;o)... Ainaki, jos Hilleriltä kysytää :P

Koe meni hyvin, myös Ainolla ja Niinalla alo voitto ja ihan sikana pisteitä 193 (olikohan). Jykä ja Elina voitti voittajaluokan hyvällä kakkostuloksella. Wou... ;o) Netta ja Henna-Mari haki avoimesta luokasta, myös ykköstuloksen. ONNEA kaikille!!!

Kokeesta selvittyämme oltiin eilen illalla harjottelemassa pihalla, oho! Turo teki ilmasu reenin pari kertaa ja joutu käyttämään myös nenäänsä. Lisäx otettiin seuraamista, eteenmeno ja henkilöryhmä. Kiitos Suville, Niinalle ja Heidille siitä. Skidi pääsi, myös harjottelemaan nenän käyttöä ja haki Niinan piilosta. Otettiin lisäksi idioottia, luoksetuloa, ohjattua ja seuraamista. S on taitava tässä lajissa!! Hanhi kävi tekemässä BH paikallamakuuta, seuraamista, luoksetulo pysöhdystä maahan (mikä oli hieno), kaukokäskyjä jossa osasi peruttaa jne.. Se oli harjotuksessa aivan hullu :o) Pihalla ei imeisesti ahdista niin paljoa.

'

Nämä on näitä kuvia, jotka koskaan ei onnistu...

Päivällä kuvattiin lättyjä ja tehtiin kimppa lenkki.