2059960.jpg
Hieman alkuun muistelua ;o) Tuima-Tyynen eka TOKO koe tutustuminen helmikuussa 2008 ikää 2kk otettiin leppoisin tunnelmin.

2059964.jpg
No tottakai me treenattiin jo silloin... Ja sitten 8kk myöhemmin!

Tuima-Tyyne alokasluokassa 12.11.08 Tuomarina Pipa Pärssinen.
2059915.jpg
Kuvat on taas tosi hyviä :o(. Luoksepäästävyys!

Koe päivä alkoi keskenkasvuisella levon merkeissä. Jätin koirat kotiin, kun lähdin töihin Kokkolaan. Palattuani kävimme lenkillä, jonka jälkeen koirat jäivät jälleen kotiin. Ennen koetta hain koirat kaupalle ja virtaa oli hirmuisasti kaikilla. Ohjaajaa jännitti aivan sairaanloisesti. Tuntui siltä kun olisi lähtenyt lentämään ilman koulutusta, koska tämä oli ensimmäinen startti ja koira ei ole valmis vielä. Siis epävarmoin ottein. Halliin mentäessä T-T ei leikkinyt, mutta söi kuitenkin. Epävarmuus senkuin vaan lisäänty. Ennen kehää käytiin moikkaamassa kaikki tutut ja tuntemattomat ettei Tuimiksen tarvi kesken kehää lähtee moikkaamaan eli tosi varma koira ;o)

Tolpalla mielisteli ja antoi tutkia. Omalle paikalle mentäessä viereiset koirat rähjäsivät toisilleen ja sehän sai Tuimiksen paniikkiin. Haki entistä enemmän kontaktia ja liimautu jalkaan kiinni. Yritin kehua ja tsempata. Tästä kuitenkin selvittiin ja neiti kuunteli maahanmeno käskyn ja jäi paikoilleen odottamaan ohjaaja tärisi koko ajan. Kaksiminuuttia meni ja neiti pysy ilman lonkkamakuuta, JES! Nousi ylöskin hyvin saimme 10 pistettä, kuten myös luoksepäästävyydestä, seuraamisessa oli hitusen liian takana (treeneissä ei niin takana, mutta myöhästy aina lähdöissä ja piti paikkanasa koko ajan-> treenikaverit kerto) 9,5, vapaana seuraaminen samoin ja ohjaaja ei osaa tehdä täyskäännöksiä oikein 9,5, liikkeestä maahanmeno meni vaiheittain maahan kuten ennelta osasin odottaa 9,5, luoksetulosta 10 kiersi liikkurin ja loppuasennossa kiersi jotenki hassusti mikä pitää korjata, liikkeestä seisominen 9 pysähty vasta kun lopetin käskyn en muista tapahtuko muuta, hyppy 9,5 löysä seisominen ja kokonaisvaikutelmasta 9,5 koska "nyyryili" on niin kauheen herkkä sekä ei valmis kuten olen painottanut. Pisteitä yhteensä 192,5p sijoitus 1/11 ja kunniapalkinto. Taitavan upea nuori neiti 10kk iässä. Väliajoilla olisin kuulemma voinut pitää sen vapaammin. Painostin pikkuista vielä lisää koko ajan kehumalla ja kontaktia pitämällä.

2059916.jpg
Taituri T-T

2059901.jpg
Voittajan oli helppo hymyillä ennen liikkurointia

Kokeen jälkeen syötiin nakkia. Meni liikkuroimaan ja sen jälkeen suunniteltiin koiranäytöstä pikkujoulu mätsäriin. Illan/yön aikana treenasin vanhuksia näytöstä varten niiamaan/kumartamaan sekä Turo peruutteli pitkin yksiötä. Tuimis teki kaukokäskyjä :o) Päästäänhän me seuraavaksi avoimeen luokkaan.