Taituri pappa käväsi hakukokeessa hakien nimensä eteen uuden tittelin eli HK1. Koira oli ihan niin loistava, kun treeni määrällä voi olettaa, mutta ohjaaja vaihteeksi sekoili kokeessa.

1242768250_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Treenit ovat menneet vaihtelevalla menestyksellä. Umpipiiloja ollaan paukutettu koko viiko. Maalimies on ollut milloin missäkin esim. lehtiroskiksessa, vaatekaapissa, ulkoroskis kehikossa jne.. Kaikkea sitä joutuu tekemään umpipiilojen takia. Kiitos maalimiehille eli Epikselle ja Annelle sekä Lohtajan haku porukalle. Ilman teitä ei tuo titteli komeilisi Turon nimen edessä.

Kokeessa haku osuus meni koiran osalta hyvin siltä osin mitä sille on opetettu. Ohjaaja siellä sekoili, minkä ehti ja oli aivan hukassa. Jännitin aivan sairaasti. Hyvä, kun muistin hengittää. Turo ei osaa risteillä, ylläri... Ekat kaksi pistoa meni loistavasti ja sitten alko menee miten sattuu. Eli emme ole harjoitelleet, kuin muutamaa kerralla. Kuitenkin kaikki kolme ukkoa löyty. Yksi maalimies oli, jossain siinä alussa :o) Muisti pätkii ja kaksi muuta aivan takalinjan takareunassa. Myönnän, että toisen takalinja ukon löydyttyä meinas usko loppua. Luulin, että malimies on jäänyt matkan varrelle. Kuitenkin "reippaana" lähetin vielä toiselle puolelle (luulin T.n sen jo tarkastaneen) ja Turo lähti kaahaamaan alueelta ulos. En pysäyttänyt sitä kuitenkaan ja niinhän se maalimies löyty. Pisteitä tästä osiosta saimme 166. Ilmasut oli hyvät. Ei pätkimisiä, jopa umpipiilolla hieno ilmasu. Johtuu varmaan sunnuntain reenistä, missä Anne teki kaikkensa viihdyttääkseen papparaisen :o).

Esineruutu seuraavana pelon aiheena. Emme ole harjoitelleet koskaan niin tiheään metsikköön ja kaikki kaksi tai kolme esineruutua takana tälle keväälle. Lähetin ensin vasemmasta reunasta. Turo lähti jälleen kaahaamaan metsään ja juoksenteli siellä hetken. Kutsuin takasin ja lähetin uudestaa. Esine, mikä löyty oli aivan oikeassa etu reunassa. Palautus hyvä. Täydet 30 pistettä. Jätettiin Turolle, myös sunnuntaina esine metsään se oli kyllä toisessa metsässä, mut toimi. Käytettiin Annen kaikki parhaat lelut sunnuntain reenissä :o).

1242768383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten se vihon viimeinen osuus, mikä on meille kaikista pahin eli tottistelemaan. Ohjaajan ilme valokuvassa kerto kaiken se ei kuitenkaan ollut julkaisu kelpoinen. Ensin paikalle makuuseen. Siellä, joku tumpelo sano kaksi maahan käskyä eli toisen jättäessäni koiran. Tämä ei siis ollutkaan TOKOa. Sitten koira autoon hetkeksi ja sitten suoritettiin kaavio. Ohjaaja taas sekoili siinä välissä. Seuraaminen oli OK. Ampuminen jännitti eniten ja pappa siinä kohtaan hypähti ja meni matalemmaksi, kuitenkin jatko reippaasti eikä reakoinut enään toiseen laukaukseen, JEEE. Liiikkeestä istuminen meni seisomiseksi. Liikkeessä maahanmenossa oli maassa ja luoksetulokin OK. Tasamaanoudossa hirmu hidas palautus vauhti. Hypyssä takasin tullessa kops kops ja oli mun varpailla. A-esteellä meni ja haki kapulan, sitten se pahus kiersi esteen. Eteenmenossa lähti hyvää vauhtia ja meni maahan. Ilme oli maahan käskyn jälkeen kysyvä, koska tätäkään ei olla treenattu. Pisteitä tottiksesta tuli 86.Tottista/Tokoa koko elämä, eikä milloinkaan saada sitä mallilleen. Katson peiliin, okei treenataan treenataan lisää.

Koko hommasta kertyi 282 pistettä. Jännityksen lauettua meinas tulla itku :o). Ai, minäkö jännittäjä. Onnex tytöt oli kokeen ajan kotona syönyt mun leivän ja pääsin grillille. Helpotti kummasti oloa ja pystyin olemaan jo todella iloinen papparaisen tuloksesta.

Koiruuteni oli koko kokeen ajan hyvin motivoitunut ja energisellä päällä. Lukuunottamatta tottista. Tyytyväinen pitää olla ja lisätä treeniä, mikäli aijon PK puolella jatkaa kisaamista. Ohjaajan pitää mennä, johonkin hermo hoitoo.

Viime viikonloppuna Arto piti tottis ja jälki kurssin. Tuimis ja Turo osallistu. Tuimiksen tottiksesta ihmeteltiin sen seuraamista ja ihmis kammoa. Turtles pappa teki niitä näitä ja otti henkilö ryhmän noin viiden vuoden tauon jälkeen. Jäljet ajoin, myös molemmille. Suvi teki Turolle kauheen pitkän jäljen ja se vanheni yli 2 tunteroista. Tuimikselle pikku jälki ja loppu meni ok. Alkuun pientä haihuilua. Turo teki ensin keppi jäljen pellolla, missä oli noin kolmenmetrin välein keppejä 15kpl. Annen hajustamia. Nostihan se niitä. Sitten mentiin jäljelle. Janalla tuli ulostus... joo lenkitän koiran ennen treeniä. Sitten päästiin jäljelle. Ajo ihan suht ok, välillä pyöri, mutta pääasiassa koko ajan hyvin tarkkana. Turoa on niin helppo lukee milloin on jäljellä ja milloin hukassa. Eka keppi nousi ja toinen jäi maahan nostin sen itse, koska en halunnut puuttua nyt siihen vaan keskityttiin tähän tarpeeksi vanhaan jälkee. Jälkikäteen ajateltuna olis pitänyt muistuttaa, että nosta ne kepit. Kolmas jäi maahan kävelin yli. Neljäs nousi, kuten viides ja kuudes löyty taas kävellessäni sen yli. Voi ei!! Siis pientä keppi reeniä tarvittaisiin. Oltiin kuitenkin jäljellä ja ylitettiin polkuja ja tie. Meinas lähteä pellolle harha jäljelle ei kuitenkaan mennyt vaan palasi omalleen. Janaa ja keppejä siinäpä meille ohjelmanumeroa. Skidi teki raha etsintää pellolla, jäljesti tuiman jäljen yksin ja nautti taas kaikkien huomiosta. Temppuili oman aktivointi osuutensa.

Muuten viime viikko meni agissa ja aavistuksen tokoillessa. Toko on nyt hieman jäänyt taka-alalle. Tuimiksen BH tottis on vaiheessa. Torstaina käytiin treenaamassa Niinan, Annen ja Heidin kanssa tottiksia. Kyllä ne siitä alkaa luonnistuu hiljalleen.

1242768498_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hilleri napsi kuvat..