Maanantain läppää..

2109388.jpg

Kolme pientä porsasta..


Viikko on mennyt kaikkien koirien yskiessä. Tuima-Tyyne aloitti yskimisen sunnuntaina, Skidi maanantaina ja Turo tiistaina. Tuimis on ollut huonoimmassa kunnossa Turon kanssa. Skidi on yskinyt vähiten, mutta syy johtuneen ehkä siitä että pirisessa on ainut joka on pysynyt rauhassa. Nämä kaks taas eivät osaa olla rauhassa. Koirat ovat olleet vain kotona ja minä töissä tai muualla kuluttamassa aikaani.

Tylsää siis ollut… Kaiken tylsyyden keskellä olen ruokkinut koiria normaali määräisesti, joten nyt meillä asuu kolme pientä köhivää porsasta ja emakko omistaja. En olisi kuvitellut kuinka tylsää elämä on kun ei pääse lenkille tai treenaamaan. Olenkin viettänyt aikaani hevosia hoidellessa ja aamutallissa auttamassa (tai hidastamassa) Epistä ;o) Kuten myös tänään maanantaina. Lauantain talutusratsastuksen innostamana halusin ratsastamaan tänään. Kaikki meni ihan kivasti lukuunottamatta etten saanut Läikkää ravaamaan, pysähtyy, pakittamaan, kääntymään jne... Epiksen avulla sit laitettiin heppa aisoihi. Sen jälkeen Läikkä "liukastu/kompastu" tippus polvilleen ja Mari lensi maahan nenä edellä. Omaan siis kivan uuden nenä lookin haavalla ja turvotuksella varustettuna. Olihan tää jo toinen kerta kun olin hevosen selässä :o) Kolmas jos lasketaan talutusratsastus... Tekevälle sattuu!!
Oma hevosten pelko on vähentynyt ne onkin kivoja kavereita. Lisäksi kuten viime päivityksessä mainitsin olen ahkerasti kiusannut Epistä :o)

Viikon aikana ei olla tehty muuta kun temppuiltu koirien ollessa hieman paremmassa kunnossa eli vasta torstaina siihen asti ovat vain olleet.

Tuiman temppu treeneihin on kuulunut seuraavanlaiset temput:

Kukokäskyjä istu, seiso, maahan, seiso, istu, maahan ja ihan maasta, istumisia…

2109387.jpg
Peruuttaminen, jonka jälkeen Niiaus Kuva Epis

2109399.jpg
Köksiminen kaukana Kuva Epis

Tassu ja toinen tassu kaukana, josta ei tullut onnistunutta kuvaa. Kamera ei pysynyt mukana!

2109393.jpg

Kyljys Kuva Epis

2109397.jpg

Marinaadi Kuva Epis

Kylki eli kyljys ja toinen kylki on marinaadi ;o) Käsky sanat tulivat grillatessa monta vuotta sitten Skidille ja Turolle.  Pikku T ei siis ole opetellut mitään uutta vain vaikeusastetta ollaan lisätty paljon.

Skidi aloitti takajalan noste temppua ja tämä lähti liikkeelle siitä kun neitosen kasvattaja Jenni oli opettanut Konna siskolle saman tempun (matkimme). Näillä neitosilla tulee luonnostaan tuo takajalan nosto esim. toisen koiran tervehtiessä. Sukuvika ;o)

Lisäksi Skidi on tehnyt vanhoja temppuja, joita ei olla tehty pitkään aikaan ja lisätty vaikeusastetta viiveen lisäyksellä kaukana. Skidi on etsinyt lelua pitkin kämppää ja lipastoa.

Tässä Skidin tyylinäytteet

2109402.jpg

2109405.jpg

Kimppa niiaus

2109409.jpg

Ryhmä kyljys ja marinaadi

Turo on tehnyt vanhoja rauhallisia temppuja, koska on yskinyt eniten vielä loppuviikosta. Tässä Turon temppu näyte.

2109398.jpg

Lulun ilmaisu tassulla..

2109394.jpg

Löyty

2109391.jpg

Kumarrus Kuva Epis

Lisäksi Turo on opetellut päänkääntämistä oikeelle ja vasemmalle namialustoilla makuulta. Näin on pysynyt rauhassa, sekä etsinyt kaapeista ja lipastosta palloa tassulla ilmaisten. Lipastossa lelu vaihtaa aina laatikon paikkaa, mikä aiheuttaa haastetta mutta Turolla on pettämätön nenä.

Tänään sunnuntaina yskää on ollut vain aamulla ja pienen riehumisen jälkeen, joten eiköhän me pian taas päästä normaaliin elämän rytmiin.

Ensi viikolla voitaisiin keskittyä Tuimiksen kanssa, johonkin järkevään treeniin esim. noto voitaisiin laittaa hyvälle mallille sekä varmistella eteen tuloa. Vanhukset  voisivat vaikka opetella uusia temppuja.

Tänään ei ketään ole yskinyt ;o) JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!