Treeni aktiivisuudesta ei voida puhua, mutta aikaan ollaan saatu jotain…

Tiistaina tyttäret lähti töihin mukaan. Hanhi ja neiti rautahermo vuorottelivat mallina. Tyyppi loikoilee hallissa kiinni ollessaan ihan rauhallisena ilman mitään ongelmaa (toki s oli vieressä).

Kurssi tekemisissä hanhi on hieman kuutamolla, mutta aina välistä hyvin asiassa mukana. Skidi taas on niin onnellinen ja täynnä virtaa.

Torstaina osallistuttiin koko perheen voimin Lohtajan pahojen kisaomaaseen reeni-iltaan. Tuimis teki avo liikkeistä seuraamisen, liikkeestä maahanmenon, luoksetulon ja noudon sekä voittajaluokan paikallamakuun.

Seuraaminen meni rauhoitellessa ja näytti jälleen piestyltä koiralta. Juoksussa irtaantu, siihen lisäkäsky ja sitten loppu meni taas paremmin ja vähemmän rauhoitellessa. Liikkeestä maahanmeno oli upeeeee, tuimax! Minusta ainakin tuntu, että se tippu ja ”tuomari” sano sen olleen hyvä. Luoksetulo oli suora eli ei tehnyt tutuksi tullutta kaarta vaikka liikkuri ja tuomar i seisoi kehässä. Pysähdys oli toisin löysä, mut mut… Olen, joka tapauksessa tyytyväinen. Pääasia et tiesi  jo mitä pitää tehdä. Nouto oli kans suora eli ei väistelly ketään, mutta karkas noutoon :o) Ei käyny edes mielessä kieltää. Tein uudelleen taas karkas… hui! Lopux heittelin vaan kapulaa ja palkkasin sivulla olosta. Nyt se ei ole tehnyt, sitä enää.

Turo the pappa ei enää BIIBpappa kävi tekemässä evl.n liikkeistä seuraavat: seuraaminen, idiootti, luoksetulo, ruutu ja ohjattu. Seuraaminen käynnissä yhtä kamalaa, kun ennenkin eli emme ole hioneet liikettä. Juoksu ja hidas osiot hyviä, koska en ole yrittänyt korjata niissä mitään… heh! Idiootti muuten hyvä, mutta siellä se yksi pahuksen istuminen. Lähti tekemään liikettä nopeesti, mutta epävarmuuden piikkiin menee et hidasti lopun, argh! Luoksetulo oli äärettömän hidas ajatellen Turon normaali vauhtia. Tekniikka oli hyvä, mut vauhti hukassa. Toki se oli riittävä, mutta ei minulle. Ruutu oli vauhdikas ja hieno loppuun asti. Ohjatussa ei ongelmaa kiersi merkille hienosti ja teki vielä hiukkasen hienon kaaren kapulalle. Luovutukseen tein vapautuksen kesken kapulan tuonnin lelulla, jotta sain pappaan lisää vauhtia. Hyvää varmaa suoritusta, mut se 100% puuttuu nyt sen vauhdista.

Rouva rauta hermokin kävi bilettämässä TOKO saralla. Muutaman kerran ollaan reenattu TVA tittelin jälkeen tätäkin lajia, joten mentiin pitää vain hauskaa. Rouva otti vain luoksetulon, ruudun ja ohjatun eli kaikkii vauhtii vauhtii liikkeitä, joista S tykkää. Luoksetulo oli aivan huippu. Juoksi niin lujaa kun pääsi ja teki pysähdykset ja loppu sivulle tulon täysiä. Ruutu meni vauhdilla eli taas vauhti vitosella. Piip kuulu merkille mennessä, muuten oli hiljaa. Ohjattua ei olla otettu, sitten lokakuun kisan jälkee, muistaakseni. Silloin rouva haki merkin.. hmm.. Nyt piti hakea oikee kapula. Kiersi merkille hyvin, mutta ei nähnyt mukamas oikeeta kapulaa. Kaahas keskimmäiselle kielsin ja uudestaa sama homma. Tällä kertaa ei lamaantunu mun kiellostakaan. No lopulta se oikee tuli. Treenin takia kokeiltiin vasenta ja sehän tuli heti kerta kokeilulla. Luovutuksen tein samalla lailla, kun Turolle. Skidillä oli ainakin tosi hauskaa.

Skidin dog box harjoitukset, myös etenee lupaavasti. Välillä saa kolme kertaa laitettua palikan heti, mut sitten tuijotus alkaa. Muut tekee vaikeitakin juttuja eli laatiokko on milloin missäkin pienimmällä reiällä.

Perjantaina oltiin reenaamassa agiliitoa ja tokoa. Turo jäi kotiin, koska mulla meni hermot siihen ennen reeniä. Katsoin paremmaksi jättää sen kokeilemaan yksin kuka määrää ja ketä.

Tyttäret siis matkassa mukana. Viimeviikolla tuli pari agility estettä mieleen, mitä ei olla harjoiteltu ollenkaa (pitkiin aikoihin), hups.  Pituus, muuri, okseri, pöytä  ja keinu.  Skidihän teki, sitten rouvaset… en laskenut montako kertaa kokosin kaikki 8 osaa muurista tai pituuden viittä osaa paikoilleen. Rimat pysy okserissa. Ensin otettiin suoraa pituutta sen jälkeen tultiin kulmasta. Halusin tietää osaako S hakea esteen… joo ei osannu. Noin kymmenien toistojen jälkeen alko hoksaamaan. Muurilla saatto vaan rösähtää esteen päälle yms. Pienen torumisen ja tauon jälkeen. S laski kierrokset ja kas kummaa taas meillä meni muurikin, kuten pitää. Keinu hiottiin kotaktii ja kulmista tuloo. Kontaktit on ”varmoja”. Valuu vaan keinulla, en tierä kuinka sen opettaisin tulee vauhdilla. Skidin kaavaa on vaikee lähtee muuttamaan.

Tyyppi teki, myös näitä esteitä elämänsä ensimmäistä kertaa. Paitsi keinua ei otettu. Kaikki meni hyvin ja täysiä. Tuimis tykkää hyppiä. TOKOt ei menny ihan putkee. Ehdittiin ottaa luoksetulo ja palkattiin Kira ja heidi seisomaan agility esteille. Toiseen suuntaan pysty menemään suoraan ja pysähtymään, kun käsky tuli ennen näitä kahta häiriö seisojaa. Toiseen suuntaan ei pystyny, piti kiertää tolpan takaa ihan pakosta. Heti häiriön siirryttyä pystyi onnistui. Hui, kun te olettekin pelottavia ;o).

Sunnuntaina harjoiteltiin koko perheen voimin. Turo teki liikkeestä istumista hyvin suorituksin. Luoksetuloon yritin ja sainkin vauhtii putken avulla (tulemiseen ja pysähdykset oli lentävät). Tunnari ei ollut ollenkaan enää mielessä. Lähti kapuloille ja otti ekan, mikä tuli vastaan namit syötyään.. just. Lopuksi mentiin yhdessä katsastamaan kapuloita ja silloinkin T otti ihan, mitä sattu ( tunnarikuuri päälle). Kaukokäskyjä otettiin hyvällä menestyksellä, ohjaajan istuessa tuolilla ja miten niin laiska.

Tuimis otti seuraamista käynnissä ja juosten. Palkkasin juoksusta, tätä ei olla harjoiteltu juuri. Tehtiin molemmat jätöt ja ne meni ihan, jees. Luoksetulo ja nouto meni, myös ongelmitta. Hiottiin urakalla avoimenluokan hyppyä, koska neitokainen ei osaa vieläkään istua (nyt vahvistan käskyä istu kaikkialla).  Kaukokäskyt menee vaihtelevalla menestyksellä välillä on nopsa ja välillä tekee ne diibadaaba. Pääasia, että tietää asian. Agilityssa neitokainen hieman kuumuu välillä, koska ohjaaja ei varmaankaan taas kerro selvästi ohjeita. Harjoiteltiin tiukkoja käännöksiä ja irtaantumista.

Skidi harjoitteli, myös tiukkoja käännöksiä ja irtaantumista sekä kontakteja, jotaka ovat hyvällä mallilla. Tällä kertaa ei tullu rimoja alas ja S oli todella kuulolla. Palkkana oli nakkia. Lopuksi pujoteltiin ja siinäpä, sitten jouduimme keskustelemaan. Näppärä neiti ampuu vaan, johonkin väliin ellen ollut a) pysäyttämässä ennen keppejä b) yritin lähettää kauempaa. Ennen S on osannut etsiä pujottelun alun ja nytkin lopux tiesi miten toimitaan keskustelumme jälkeen.

Tänään harjoiteltiin Tuimiksen, kanssa kaupunki kävelyä rauta rouvan kera, BH tähtäimessä. Jätimme hermo heikon kotiin ettei T-T saa raumoja. Samalla levitettiin mainoksia Kannus täyteen. T-T oli hyvin rento kaupan ulkopuolella ja hiljaa. Kurkein sen käytöstä ennen kauppaan menoo ja ennen sen luokse menoa. Nyt vaan enskerralla lähdemme kaksin. Yhtään koiraa ei onneks tullut vastaan, ettei taaskaan päästy harjoittelemaan koirien ohituksia. Ollaanhan me, joskus kylillä nähty koiria varmaan kaks sen vuoden eliniän aikana. Tietysti käytiin, myös hallilla harjoittelemassa. Tuimis teki kaikkee vanhaa tuttuu ja istumista. Treeni oli aivan upea. Kauhee energia päällä, vau! Hallissa oli, myös toinen koira mistä T-T otti vasta pultit kun juoksivat hallissa. MUTTA tosi nopeeta pysty keskittymään omaan suoritukseensa ja oli vieläkin hyvin touhussa. Lopuksi otettiin yhtä agihyppyä ja siihen erilaisia käännöksiä ja irtaantumista.

Skidille sama homma ja muutama kontakti, tämä oli lämmittely illan agility kurssille. Tuossa matkalla kurssille tuumailin ja sieltä pois tullessani, mietein tosissani MIKSI harrastan kyseistä lajia. Ajan n.90km harjoituksiin, en koskaan opi ohjaamaan, emme siis etene, ohjaajaa jännittää harjotukset pelkästään ihan hirveesti, itken ihan varmaan kisoissa…., itken jo hienon suorituksen nähdessäni. Noni ei mitään järkee ja aina vaan, sitä yrittää.

Meillä oli tänään aika simppeliä… Ohjaaja toki pystyi mokaamaan monta kertaa tai kahdesti ja aina putkella. Meidän ohjaaja sano: että luota koiraan kyllä se osaa, miksi ohjaat siltä puolelta, sinulla on upea koira, se reagoi äärettömän hyvin jne.  Emme saaneet puhdasta radan pätkää taaskaan, mutta onneks meillä on aikaa hioa sitä kotonaki  :´(

Mikäli jaksoit lukea tämän loppuun niin huomasit varmaan, että Tuimiksen TOKO tauko etenee loistavasti :o). Ilmoitin neitokaisen Vaasan KV-näyttelyyn, tästä se missi ura lähtee.

Skidi starttaa ensi lauantaina mölli agissa, mikäli pääsen itse vapauteen tästä lajista. Viihdytetään yleisöä oikein urakalla. Virallisia kisoja katsoin ja päätin missä aloitetaan kisaura. Tänään en ole ollenkaa enää samaa mieltä, mutta ellei me startata tänä vuonna niin ei sitten koskaan...

Turon yritän saada TOKO kisoihin... Saadaanpa ainakin reeni-into päälle.