Selitystä näin alkuun... Treenit takkuillut niin että olemme viettäneet luovaa lorvintaa. Maanantaina käytiin Tuiman ja BC Jykän sekä  Elinan kanssa treenaamassa. Harjoiteltiin samaan aikaan , koska halusimme häiriötä. Päätavoitteena oli hakea vauhtia liikkeisiin eli leikkiä leikkiä. Löydettiinkin lopux itsemme ruutua treenaamasta :o). Tiistaina Tuimalle otettiin paikallamakuu treeniä niin että Skidi lähti paikallamakuulta (epiksen monesta kutsusta ja neiti nyyrys), sitte haettiin Turo apuun eli sama homma Tuimis paikallamakuussa ja idoli Turo lähtee vierestä pois... Juu ei onnistunut! Yritettiin nelisen kertaa, sitten vaan epis haki Turon paikallamakuusta ja pyöri Tuimiksen ympärillä, Turo  haukku yms. eli tosi tehokas häiriö jälleen, mutta sittenhän neiti pysyi kuin tatti ;o) Tosiaan kun tuota paikallamakuuta ollaan otettu aikasta vähän (pidempiä aikoja ja häiriötä). Lisäksi Tuima teki parinaskeleen seuraamisia ja heti palkka, istumisesta heti palkka yms. viritystä. Keskiviikkona päätin että enne möllitokoon lähtöä otan hypyn ja luoksetulon. No kuinkas ollakkaan aloin leikkimään neidin kanssa ja käskin maahan niin neiti vain istu... kolmesti. Sain kerran maahan ja sitten lopetettiin, joten ei otettu muuta.

Tämän jälkeen olikin sitten hyvä lähtee mölli tokoon, Lohtajalle. Haettiin matkalla Epis mukaan matkaan., joka kuvas sekä videoi meidän suorituksia. Paikanpäällä sitten päätin ilmoittaa meidän nyyry Skidin myös EVLluokkaan. Skidi aloitti "taidonnäytteensä" luovien viikko taukojen jälkeen seuraaviin tunarointeihin...
Paikalla istuminen 5 argh! kaveri päätti mennä maahan juuri ennen kun palasin hänen viereensä. Skidille varmimmat liikkeet kun saa olla paikallaan niin nekin nyt sitten tökkii. Paikallamakuu 10 ok, seuraaminen 8,5 pomppi, edisti, korjasin yhden perusasennon jne... argh!, idiootti 7 muuten hyvä paitsi istumisessa jälleen meni maahan korjasin sen muuten ok, luoksetulo 9 minusta löysä, ruutu 0 ihme... merkki hyvä ja lähti täysiä ruutuun oik.puol. ohi käskin uudestaan ei mennyt sen jälkeen sanoin "Skidi hei mee ruutuu" ja niinhän se meni :o) loppu hyvin, ohjattu nouto 10 lähti merkille hyvin mutta kiersi sen väärästä suunnasta ja täten sai ohjaajalle mietintää aikaiseksi mutta selviydyin näyttämään vasemmalle en muista edes tekikö kaarta minkäänlaista, metalli hyppy 9,5 ohjaaja otti kapulan liian nopeaan koiralta ja antoi vartaloavun sivulle tuloon (jopas jopas olen hyvä aattelin varmaan et skidi ei osaa tulla vielä sivulle), tunnari 9,5 oho! viikko sitten tätä treenatessa multa katos koira ja nyt kaveri hakee oman kapulan, tökki kyllä muita kapuloita aika kauan, kauko-ohjaus 8 käännyin neitiä kohti kaveri nuuski maata eikä lopettanut käskin mut ei tapahtunut sitte uus käsky ja alko toimimaan loppu hyvin lukuunottamatta ohjaajan vartaloapua ylösnousemiseen ;o) Neiti nyyry teki kakkostuloksen ja sai pokaalin vaikka keltaista korttia taidettiin vilauttaa kahdesti, koska koira ei ollu perusasennossa liikkeiden välissä. Tää oli hyvä käydä kokeilemassa, koska ilmoittauduin tiistaina pariin viralliseen kokeeseen (hieman kaduttaa). Saadaan siis treena tasaisen varmasti kaikkea ja ohjaaja voi alkaa treenaamaan ilman vartaloapua. Hah hahahahahah! Treeni seuraa??

1898136.jpg
Nyyryn hyppy Kuva Epis

1898149.jpg
Tuima-Tyyne hypyllä Kuva Epis

Seuraavana oli vuorossa TUIMA-TYYNE ohjaajalla oli hieman epävarma olotila kehään mentäessä. Möllit alko heti evl.län jälkee ja Tuimis ekana. Tolpalla jännitti ihan hirveesti, mut tutkinta meni paremmin kuin hyvin. Tuomarina harjoitteli Elina Pesonen ja V. Kinnunen avustavana. Liikkeenohjaajamme Veijo Kinnunen vei meidän isoon ääneen omalle paikalle. Kisakavereiden tullessa meidän viereen pää alko pyörimään aikasta voimakkaasti, joka kontaktista namipalkka. Mölliluokassa siis sai käyttää namia ja lelua. Luoksepäästävyys oli jännitys, koska epis on tosiaan ottanut tämän neidille kerran, mutta pylly pysyi alhaalla ja otti kontaktin heti tuomarin lähdettyä pois luotamme 10, Paikalla makaaminen sitten alkoi ohjaaja jälleen hermostuu ja tekee ihmeitä. Pidin namia kädessä mitä yleensä en tee tuima oli perusasennossa ja tarjos erilaisia perusasento kohtia et mistähän tuon namin saa lopux rupes köksimään perusasennossa tää kaikki tapahtu kun tuomari jutteli, joten ei hätää mitää sitten tajusin sen namin laittaa pois kädestä. Käsky maahan ja tuimahan pomppas heti takas ylös, joku ohjaajan niminen teki taas varmaan jotai... No uus käsky ja johan pysy vaikka kaverit vieressä ei pysynytkään nousi täpäkästi vielä ylöski perusasentoon eli 9, Seuraaminen otettiin vapaana 10 itseliikettä suorittaessa ajattelin et miltähän tää näyttää mut videota katselin viime yönä varmaan 20 kertaa se meni hyvin, vähän "heijaili" alussa mut piti kuitenki paikkansa, Liikkeestä maahanmeno 10 videon todistamana voin kertos että seuraaminen oli loistava ja maahanmeno ihan nopee, Luoksetulo 9 jäi hyvin ja jälleen videon todistamana pää pyöri tosi paljon kutsusta luokse ja suoraan vielä tarpeeks tiivis mutta sitten perusasennon tultua yritti korjata eteenistumis asentoa sitten vasta sivulle (oma moka), Liikkeestä seisominen 10 lelu taakse lähdettiin liikkeelle ja hengityksen takia ihan pikkurainen väljentyminen mutta seisoi heti ja vielä suorassakin pysyi ja meni vielä perusaseentoonkin, Este hyppy 9 tätä ei ollut nauhalla mutta muistaaksen annoin käsiavun hyppäämiseen ja hyppy oli lennokas sekä nopee seisominenkin oli tosi hyvä ja neiti pysyi paikallaan seisomassa niin kauan kun lyllersin tuimiksen viereen (eka kerta) ja näin ollen suoriuduimme liikkeistä paremmin kuin osasimme odottaa tämän 2 viikon aktiivi treenin jälkeen. Toki olemme tehneet pohjia ihan 7viikosta asti ja näemmä kun ne tekee riittävän hyvin ja rauhassa saa nopeesti aikaa "valmiita" liikkeitä. Kokonaisvaikutus 10. Ykköstulos ;o)

1898138.jpg
Mölli luokan voittaja Tuimis Kuva Epis

Luokassa oli 8 koirakkoa ja Tuittu-Tuima-Tyyne Solvallarens Becca voitti luokan ja toi ensimmäisen pokaalinsa kotiin. Valmis tämä kaveri ei ole virallisiin pitkään aikaan liikkeiden osalta ja nyt ekaa kertaa kun liikkuri liikkuroi meitä tuiman pää aina pyörähteli kun käsky sana tuli, joten sitä vois treenata. Teemme tässä noutoja seuraavaksi & muita ylemmän luokan liikkeitä välissä ja sitten hinkataan näitä alemman luokan juttuja. Viimeistään 1 v. pitää suoriutua aloluokasta ja BH-kokeesta. Vähempään ei tyydytä. Sitte voimmekin pitää luovaa lomaa taas vuoden... Harrastaminen o kivaa kisaaminen liian vakavaa.

1898142.jpg
Poseerauksen jälkeen neiti päätti tehdä noutotreeniä pokaalillaan..

Turo on päässyt häiriö koira lisäksi tottistelemaan välistä. Tänään herra lähtee hakumetsään ;o)