Lyhyt päivitys, koska työt kaatuu päälle ja tavoite on mennä nukkumaan tänään ennen kolmea :D

Viime viikko ja tämä viikko on mennyt hurjalla vauhdilla. Treenattu, joka välissä ehdittyämme. Ohjaajan aloitettua "kesäksi kuntoon" on vienyt yhteistä harjoittelu aikaamme. Lenkeillä on tullut oltua, sitäkin enemmän.

Viime viikon sekoilun jälkeen eli menen treenaamaan, mutta mitä? eli valmiiksi mietitty on aivan turhaa ihme ettei kukaan edisty. Skidin reeneissä on ainoastaan ollut järki hieman paremmin mukana. Viime viikko Skidillä oli pujottelu ja hyppy viikko. Jatkettiin läheltä ohjausta ja irtaantumista sekä rataa. Maanantaina pujoteltiin kaikista ihmeellisemmistäkin kulmista ja häiriköin omalla heilumisella neitiä, jota se ei haitannut eli hienosti meni. Lähettämistä kepeille tosi kaukaa ja tiukoista kurveista hyppyjen jälkee. Skidi osaa... Tiistaina teki rataa kurssilla se meni hyvin sen jälkeen, kun aloin ohjaamaan enkä vain olettanut et tuostahan se menee ja irtoo.... olen IDIOOTTI joo! Keskiviikkona tehtiin taas muutamia hyppyjä. Torstaina kurssilla HAU-maneesissa teki muutaman esteen ohjaus reeniä, mikä meni hyvin. Vieraassa paikassa ei ala kiljuu, kuten DOGness hallissa. Perjantaina taas hinkattiin hypyillä & pujottelua ja lauantaina mentiin hallissa vamiiksi rakennettua rataa. Simbbelii suoraa.... Tämä viikko ollaankin pyhitetty kontakteille. Mua ärsyttää ihan suunnattomasti kun olen aikoinani opettanut S.n menemään maahan kontaktilla ennen kontakti pintaa ja valumalla tulee alaspäin. Nyt sen pitää tulla maahan asti niin, että takatassut jää kontaktipinnalle. Ajattelin et pikkujuttu, mutta Skidi käy tässäkin niin kuumana et okasat pois. Meni kolmepäivää ennen kun sain sen tajuumaan ilman katastrofia tulemaan kontaktipinnalle ilman koko esteen menoa. Agility ja se että Skidi ajattelee/miettii samaan aikaan ei sovi yhteen. Naksulla siis hiottu kontakti asiaa. Loppu viikko meneekin tätä hiotessa.

Tänään miss formula pirisessa teki, myös TOKO treeniä. Kaikki meni "täydellisesti" tai niinkuin olen opettanut lukuunottamatta ensimmäistä tunnaria. Teki täysillä ja sehän on kaunista katseltavaa ;o). Olen saanut uuden Skidin agilityn myötä... Ekassa tunnarissa meillä oli monta kapulaa (enemmän kuin kuusi) kylvin nameja kapuloiden väliin. Skidi lähti vauhdilla haisteli kolme väliä joista söi namit ja otti väärän (oma oli vieressä). Ihmeellisintä oli se ettei käyny tarkistamassa kaikkia ja syömässä makupaloja. Sitten uusi yritys samalla lailla namit kylvöttynä. Meni taas vauhdilla kapuloille lähti haistelemaan jätti namit syömättä ja toi oman! Meinasin soittaa ambulanssin, koska neiti ei koskaan jätä syömättä mitään. Toi oman vauhdilla ja hyppäs mua päin.... Sikaili siis ja tottakai piti vielä hieman vahvistaa :o) Näppärä neiti!!

Turo on käynyt tekemässä agia ihan vaan omaksi ilokseen eli ei ohjausta tarvinnut... HUOKAUS! TOKO treeninä on nyt ollut hionnan alla tunnari, ruutu, ohjattu, luoksetulo ja kaukokäskyt.. niin ja iän ikuinen liikkeestä istuminen. Turo the pappa on mennyt kaikissa eteenpäin ja nakki on yhä edelleen tekemisen moottorina. Tunnari tietty tökkii taas.. aina eka väärin ja sitten seuraava oikein!! Kirottu liike... Luoksetulo on jälleen Turomaisen hieno ei täydellinen, mutta hieno. Ohjatussa vasen tökkii, mutta näyttävät kaaret löytyy molempiin suuntiin ja ohjatun merkki on hyvin hallussa. Ruutu tökkii, argh... kirottu... menee aina ekalla ihan mihin sattuu ja pienen herättämisen jälkeen muistaa taas mistä o kyse. Kaukokäskyjen vaihdot on ihan kivat tekee, jopa istumisen yhtenäisesti eikä osittain. Seisomisesta maahan meno (alustalla) on seuraavaksi työnalla, ollaan aloitettu jo.. naksu mukana ja aina välistä pappa menee sekasi on niin kauhean innoissaan :o) Mietin vain, että kukahan sen seuraamisen korjais. Siihen tarvin kaveria naksuttelemaan, et saan sen kävelemään suoraan. Onx vapaaehtosii? Saa ilmoittautua... Liikkeestä istumisessa olan alkanut vähentämään tätä kyykky apua. Hallissa on onnex peili, joten nyt näen mitä herra tekee. Paitsi tänään Turo huomasi itsensä peilistä, eikä meinannut olleenkaan pystyä luopumaan itsestään... hyvät hermot ja sillee... Kannatti se vielä usuttaa katsomaan itseään! :D

Tuima-Tyyne the Tyyppi on ollut murheen aihe monta viikkoa. Päätin lopettaa TOKOn ja antaa sen kasvattaa itseluottamuksen agissa ja lampailla. Miksi näin? Tuima-Tyyne ei pysty tuomaan noutokapulaa jos hallissa on joku esim. toisessa päässä hallia ja me toisessa. Tyyppi kiertää seiniä pitkin ja kaikki muutkin liikkeet kärsii. Oli se sitten tuttu tai vieras koira ei vaikuta. Ihmiset täytyy väistää paitsi tutut. Ollaan treenattu häiriössä nyt enemmän ja pahemmaksi vaan menee. Mulla loppu sinni viimeviikolla! Toivon ja rukoilen, että se tekee juoksua (ja sen ailahtelut johtuu siitä) vihdoin ja aikuistuu ennen pitkää.

Siispä neiti on tehnyt viikon agilitya, jos hallissa on silloin joku ei se menoa haittaa. Tänään oltiin keskenämme hallissa ja pitihän, sitä hieman tokoilla... OHO! Kaikki meni hienosti ja tauon jälkeen uudet jututkin tuntu et perille on mennyt eli EDISTYSTÄ oli tapahtunut. Hyvä TYYPPI!! Taas kun malttais antaa sen olla ja käydä ottamassa vain agilitya. Lampaiden tykönä käyminen on ensviikon tavoite...

Tinni oli lauantaina, myös treenamassa näyttely reeniä. Olen luvannut viedä Tinnin näyttelyihin. Pikku kenguru/apina hyppyjen sekä terrieri kiihkon jälkeen aloitettiin kontakti harjoituksella. Jatkettiin kontaktikävelyllä, liikkeestä seisomista, pöydällä olemista, koskettelua ja hampaiden katsomista, seisokäskyä ja sitten tietty vielä kestoo siihen. Miten niin ahne! No mutta harjoitus meni hyvin ja Tinnikin vaikutti, että olisi rauhottunut ;o) Tästä taas jatketaan.

Tämä reeni & Tinni ja pari biskuista ystävääni/asiakasta Kokkolasta, joita koulutan muutamia kertoja viikossa ovat vaikuttaneet minuun niin paljon, että varasinkin jackrusselinterrieri pennun!! Hullu joo olen, mutta onneksi se ei tullut kenellekkään yllätyksenä ;o) Aikaa löytyy kun lopettaa kaikki turhanpäiväsen eli hyvästi miehet ja yöelämä.... Tervetuloa biskuinen!!

Tinni :D